Knutselen / DIY, Verhuizen

Home Made Bedstee van Sam

De kamer van dametje is nog lang niet klaar. Op dit moment zijn we aan het wachten totdat het dakkapel geplaatst gaat worden. Maar we hebben wel al aan de andere kant van haar kamer haar bedstee gemaakt.

De kamer van dametje is nog lang niet klaar. Op dit moment zijn we aan het wachten totdat het dakkapel geplaatst gaat worden. Maar we hebben wel al aan de andere kant van haar kamer haar bedstee gemaakt.

In onze vorige woning hadden we ook al een eigen gemaakt bed voor de kinderen. Toen was het een boomhut stapelbed, waarbij het bovenste bed een raam en deur had. Nu hebben we voor dametje een bedstee gemaakt.

Dametje heeft dus de zolderkamer. Een ruime kamer met twee schuine kanten. Aan de ene zijde gaat een dakkapel geplaatst worden. Aan de andere zijde blijft de schuine kant in tact, want daar liggen onze zonnepanelen op het dak. Aan die zijde hebben wij dus besloten het bed van dametje te maken. Ze mocht zelf meedenken met hoe haar bed eruit zou komen te zien. Dit is niet helemaal geworden hoe zij het wilde, maar wel een heel eind. Het belangrijkste is dat ze er super blij mee is nu 😉

Het was dus bij de vorige bewoners een bergruimte. We hebben de gordijntjes en de gordijnrails weggehaald. Vervolgens met MDF platen aan de gang gegaan om een gave bedstee te maken. Daarna alles wit geverfd en een leuk patroon aan de buitenkanten van het bed gemaakt. Uiteraard met behulp van dametje.

Dit is het uiteindelijke resultaat geworden! Een bedstee met lampjes en aan de binnenzijde planken om, zoals dametje heeft gedaan, boeken neer te zetten. Links naast het bed hebben we ook nog drie planken gemaakt. Hier kan ze ook nog spulletjes neerzetten.

Als het dakkapel straks geplaatst is (eind maart) dan kunnen we ook de andere kant van haar kamer in orde maken. Daar willen we nog wat bergruimte maken met schuifdeuren. Haar kledingkast moet nog een andere plaats krijgen, maar dat kan ook pas als het dakkapel geplaatst is, omdat deze nu alleen midden in de kamer past, tegen de koof aan en we willen hem daar eigenlijk niet hebben. Zal hopelijk door het dakkapel aan een van de zijmuren kunnen staan. Dan krijgt ze na het plaatsten van het dakkapel ook een nieuwe vloer. Dat gaan we nu nog niet doen ivm alle rotzooi die het plaatsen van een dakkapel met zich mee zal brengen. En zal de rest van de kamer schildert gaan worden.

Het is dus nog even wachten voor dametje, maar het zal er straks super uit komen te zien!

 

5 gedachten over “Home Made Bedstee van Sam”

  1. wat superleuk gedaan !! kinderkamers inrichten, wat kan je je daar toch op uitleven! en wat leuk dat dametje meehelpt, daar leert ze dingen waar ze een levenlang plezier van kan hebben!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s