Basisschool, Knutselen / DIY, Speelgoed, Winkelen / Shoppen

Traktatie: Stoepkrijt Indiaantjes

Trakteren, voor sommige ouders een feest en voor andere een drama. Voor mij het eerste, want dan mag ik weer wat leuks verzinnen voor de kids om te trakteren. Deze keer mocht ik voor iemand anders aan de slag en maakte deze leuke Stoepkrijt Indiaantjes. Lees je mee hoe ik ze maakte?

Deze leuke stoepkrijt indiaantjes gaan getrakteerd worden aan het einde van het schooljaar. Dus als eind cadeautje, super leuk. Deze traktatie is makkelijk te maken en is ook redelijk snel klaar en ziet er feestelijk en kleurrijk uit!

Wat heb je nodig:

Je hebt stoepkrijt nodig, twee per indiaan. Folie en leuke washitape (liefste in verschillende leuke kleurtjes en motiefjes maar effen gekleurd kan ook). Wiebeloogjes en veertjes in verschillende kleuren, als laatste nog lijm, schaar en plakband.

Waar te koop:

De stoepkrijt, folie en washitape kun je bij onder andere Action kopen. Normaal gezien de wiebeloogjes en veertjes ook, echter kon ik die in de Action in mijn woonplaats al een tijdje niet vinden. Gelukkig kon ik hiervoor bij Hema terecht.

Hoe ga je te werk:

We beginnen met het inpakken van de stoepkrijgt in folie. Die plak je vervolgens dicht met plakband. Daarna aan de onderzijde een paar centimeter van de onderzijde volledig rondom washitape. Dit doe je ook aan de bovenzijde een paar centimeter van de rand, alleen moet je dan ook aan de achterzijde de veertje(s) onder de washitape doen. Zo houdt de washitape meteen de veren op hun plek. Daarna de oogjes erop en je hebt je indiaan klaar.

Ik heb bij deze indiaan gekozen voor twee veertjes, maar het kan natuurlijk ook met een veer. Ik vond de blauwe veer alleen een beetje te kort en daardoor te weinig. Nu allemaal in een bak als ze klaar zijn en dat ziet er dan feestelijk en kleurig uit. Klaar om te trakteren.

Wat vinden jullie van deze Stoepkrijt Indiaantjes?

Een gedachte over “Traktatie: Stoepkrijt Indiaantjes”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s